Chystáte se na výstavu nebo akci, kde chcete prezentovat své produkty nebo služby? Ideálním marketingovým nástrojem jsou Roll Up bannery – jsou snadno přenosné, snadno se instalují a jsou k dispozici v různých rozměrech.

Typy Roll Up bannerů

Zorientovat se v základních typech Roll Up bannerů, ze kterých si můžete vybírat, se může zpočátku zdát poměrně složité. Opak je však pravdou. Stačí se seznámit s jejich největšími výhodami a zjistit, pro koho jsou vlastně určeny.

Roll Up Standard

Největší benefit Roll Upu Standard spočívá v jeho ideálním poměru cena-výkon. Možná právě proto je u nás nejžádanějším ze všech typů Roll Up bannerů. Jelikož je cenově dostupný a zároveň kvalitní, lidé mu obecně důvěřují. Vyznačuje se lehkou a zároveň pevnou hliníkovou kazetou, která perfektně chrání tisk. Pro lepší stabilitu je vybavena odolnými hliníkovými nožičkami. Toto provedení je vhodné pro časté přenášení a rozkládání. Při šetrném zacházení vám bude spolehlivě sloužit po dlouhou dobu.

Výhody

+ Cenově dostupný a zároveň kvalitní

+ Lehká, pevná hliníková kazeta

+ Odolnost a dlouhá životnost

Pro koho?

Ideální pro zákazníky, kteří plánují Roll Up často vystavovat a přemísťovat jej, tedy nechtějí jej jen na jedno použití.

Dostupné rozměry

  • Šířka: od 80 do 240 cm

  • Výška: 200 cm

  • Váha: od 2 do 6,9 kg

roll up standard

Roll Up Black

Skládá se z identické kazety jako Roll Up Standard. Jediným rozdílem je její pokrytí černým práškovým nátěrem, který dodává hliníku fantastické vlastnosti. Perfektně vynikne při tmavých grafikách. Světlá kazeta by mohla v kombinaci s tmavou grafikou působit rušivým dojmem. Koneckonců chcete, aby bylo 100% pozornosti upřené na obsah banneru. A kromě estetického přínosu je třeba podotknout, že samotná kazeta Roll Upu Black se stává po nanesení práškového nátěru odolnější vůči povrchovému poškození nebo poškrábání.

Výhody

+ Cenově dostupný a zároveň kvalitní

+ Lehká, pevná hliníková kazeta

+ Dlouhá životnost a vyšší odolnost než verze Standard

+ Estetický přínos

Pro koho?

Ideální pro zákazníky, kteří mají zájem o grafiku v tmavých barvách.

Dostupné rozměry

  • Šířka: od 85 do 100 cm

  • Výška: 200 cm

  • Váha: od 3,5 do 3,6 kg

roll up black

Roll Up Economy

Kazeta Roll Upu Economy je na první pohled velmi podobná verzi Standard. Je však lehčí a zároveň i méně odolná vůči nárazům, poškrábání nebo stlačení. Naopak, benefitem je mimořádně příznivá cena. Často po něm sahají zákazníci, kteří potřebují odprezentovat své novinky, případně chystají nějakou příležitostnou akci. Za málo peněz získají zajímavý marketingový nástroj, který splní svůj účel, ale dále jej pravidelně nevyužívají. Nožičky mají v tomto případě plastové koncovky.

Výhody

+ Cenově nejdostupnější Roll Up

+ Odlehčená hliníková kazeta

Pro koho?

Ideální pro zákazníky, kteří potřebují Roll Up pro jednorázové použití.

Dostupné rozměry

  • Šířka: od 85 do 100 cm

  • Výška: 200 cm

  • Váha: od 1,8 do 2 kg

roll up economy

Roll Up Exclusive

V porovnání s výše zmiňovanými Roll Upy je elegantnější, luxusnější a prémiovější, přičemž nemá nožičky. Jelikož konstrukce je celkově těžší i širší, slouží jako stabilizační deska samotná kazeta, která je navíc doplněna vyrovnávacími šrouby pro lepší stabilitu na nerovném povrchu. Absence nožiček je přínosná nejen z estetických důvodů, ale také z těch praktických - například šetří prostor. Roll Up s nožičkami, i když má menší kazetu, zabere paradoxně více místa než varianta Exclusive. Vzhledem k tomu, že kazeta má větší hmotnost a stabilitu, můžete Roll Up Exclusive v horní části vybavit také osvětlením. U lehčích verzí by hrozilo jejich převrácení. Osvětlení můžete použít i u větších Roll Upoch Standard.

Výhody

+ Prémiový design

+ Lepší stabilita

+ Možnost vybavit osvětlením v případě dostupnosti elektrické sítě

Pro koho?

Ideální pro zákazníky, kteří se chystají na reprezentativní výstavy, veletrhy nebo různá výstaviště. Osvětlený Roll Up Exclusive splňuje všechny předpoklady k tomu, aby se stal dokonalou součástí poutavého výstavního stánku.

Dostupné rozměry

  • Šířka: od 85 do 150 cm

  • Výška: 200 cm

  • Váha: od 4 do 6,8 kg

roll up exclusive

Oboustranný Roll Up

Svojí konstrukcí připomíná Roll Up Exclusive, resp. dva takové Roll Upy proti sobě. Kazeta oboustranného Roll Upu však sdílí prostor pro dva polypropylenové filmy, což z něj činí dobrý marketingový nástroj „do prostoru“. Výhodou je, že potisk jednotlivých stran může být rozdílný.

Výhody

+ Dva polypropylenové filmy v jedné kazetě

+ Možnost dvou rozdílných grafik

+ Možnost vybavit osvětlením v případě dostupnosti elektrické sítě

Pro koho?

Ideální pro zákazníky, kteří chtějí vystavovat Roll Up v prostoru - například uprostřed výstavního stánku, na chodníku, uprostřed náměstí a podobně.

Dostupné rozměry

  • Šířka: od 85 do 150 cm

  • Výška: 200 cm

  • Váha: od 4 do 6,8 kg

oboustranny roll up

Roll Up Outdoor

Rovněž jde o oboustranný Roll Up, který je však těžší, aby lépe odolával povětrnostním vlivům. Kromě toho, namísto skládací tyče disponuje tyčí na pružině, která mu dodává vůli a pružnost. Pokud by náhodou venku foukal vítr, Roll Up Outdoor se bude přirozeně hýbat, aniž by se převrátil.

Výhody

+ Odolnost vůči povětrnostním vlivům

+ Vhodný do exteriéru

+ Možnost vybavit osvětlením v případě dostupnosti elektrické sítě

Pro koho?

Ideální pro zákazníky, kteří hledají Roll Up vhodný pro festivaly, případně pro akce pod širým nebem.

Dostupné rozměry

  • Šířka: 85 cm

  • Výška: 200 cm

  • Váha: 10 kg

roll up outdoor

Další typy Roll Upov

Do pozornosti dáváme také netradičnější typy Roll Upů. Mohl by vás zaujmout například takzvaný Roll Up Mega, jehož výška činí až 300 cm. Ten upoutá pozornost i na velkou vzdálenost nebo ve velké konkurenci jiných značek nebo firem – například na výstavách, expo akcích apod. Oproti tomu ale děláme také úzké Roll Upy Mini s výškou pouhých 160 cm, které jsou vhodné do menších prostor. A za zmínku stojí také maličký Roll Up Table, který se vyznačuje v podstatě identickými vlastnostmi jako typ Exclusive. Vyrábí se ale jen ve formátech A3 a A4 a slouží spíše jako estetická záležitost na kancelářské stolky a podobně.

roll up mini

Který Roll Up bude pro vás nejvhodnější?

Pokud jde o to, jak vybrat Roll Up, je třeba zohlednit především místo, na které plánujete tento marketingový poutač situovat. Zatímco do exteriéru by měl být jasnou volbou Roll Up Outdoor, v případě interiéru máte řadu možností. Pokud plánujete použít Roll Up jen jednorázově a nechcete do jeho realizace investovat příliš mnoho financí, sáhněte po verzi Economy. V rámci pravidelného, ​​resp. častého používání doporučujeme produkt Standard/Black, který je podstatně kvalitnější, odolnější a stále i cenově dostupný. A pokud máte náhodou specifické nároky na design, provedení nebo rozměry, můžete sáhnout po oboustranném Roll Upu nebo Roll Upoch Exclusive, Mega, Mini nebo Table.

Co je Roll Up banner?

Tento marketingový poutač sestává ze skládací tyče a kazetové konstrukce, do které se zasouvá grafika na potištěném materiálu. Do šířky 150 cm je grafika vytištěna na hrubší polypropylenový film, který vyniká zářivostí barev. Jedná se o materiál typu blockout, což znamená, že jej nepřesvítíte, resp. nepropouští světlo. Zatímco z jedné strany je jakoby zašedlý, tak z té druhé je lesklý. Právě díky jeho lesklosti mohou dokonale vyniknout tištěné barvy. K tisku se používá takzvaný solvent inkoust, jehož hlavní devizou je ekologický rozměr. Při práci nevyžaduje nošení žádných masek. Samotný tisk se zapéká UV lampou, čili v momentě, kdy vyjde grafika z tisku, jsou barvy odolné a stabilní na chemické úrovni. Roll Upy širší než 150 cm se skládají z litého banneru, protože polypropylen se tak široký nevyrábí.